Ignite Public Startup-hjältar: OurGreenCar

Lär känna OurGreenCar, ett Malmöbolag som erbjuder en miljövänlig mobilitetslösning för slutna grupper.

Kenneth Falk presented OurGreenCar's collaboration with E.ON on Ignite Sweden Day.

OurGreenCar är ett cleantech bolag som möjliggör uthyrning av elfordon för slutna grupper. Befintliga kunder är bland annat Barkarbystaden, GotlandsHem och Malmö Stad.

Det är viktigt för OurGreenCar att inte bara tillhandahålla en service för transport. 

– Vi jobbar med beteendeförändring. Det blir inga slit och släng produkter då det är en grupp som äger ett fordon. Äger man en bil så är man kanske van att köra 1.5 km till affären, men det beteendet kan förändras. Det är bättre att ta cykeln. Vi vill möjliggöra att kunna välja rätt fordon för respektive resa, säger deras VD Thomas Droben.

Vi träffade Thomas och bolagets säljchef Kenneth Falk på Ignite Global Goals i december, där de träffade flera potentiella kunder inom den offentliga sektorn. 

– Vi hoppas vår lösning har mötts väl av de vi hade möten med. Vi har en produkt som står högt upp på kommunernas agenda, säger Kenneth.

Malmöbolaget har deltagit på flera matchmakingevent, men just detta event tycker de är extra spännande. 

– Vi är gröna, vi satsar på hållbarhet, så det här är helt rätt för oss. Vi har redan jobbat mot offentlig sektor och upplevelsen är att det är långsammare processer om man jämför med privat sektor, men påverkan är större för slutkund och användare. Det ger en enormt mycket större reach, fortsätter Kenneth.

Visionen om tillväxt 

– Om 5 år är vi Sveriges största fordonspools leverantör och etablerad i de övriga nordiska länderna. Det som skiljer oss mot andra är att vi har dedikerade grupper, tex om man bor i en bostadsrättsförening så delar just den BRF på en fordonspool. Barkarbystaden är 4000 invånare som idag delar på 4 bilar och tjugo cyklar, avslutar Thomas.

Läs mer på https://ourgreencar.se

Share this article

Get inspired by the Ignite Sweden Stories and articles

Login for Ignite Sweden members

Sign in to our digital platform Ignite Magic to join our program, check out our upcoming matchdays, update your company profile, and access useful resources created exclusively for members such as legal templates and other material to help you prepare for your meetings.

Not a member yet?

Click on the boxes below to learn more about our memberships and get started.