Ignite Public Startup-hjältar: PlasticFri

“Ignite Public Startup-hjältar” är en artikelserie med banbrytande startups som har intressant teknologi, hållbara lösningar och ett konkret arbetssätt för att vi som samhälle ska nå de globala målen – agenda 2030. Här får du en chans att lära känna bolagen i Ignite Public som valts ut för att matchas mot kommuner och annan offentlig sektor för eventuell framtida pilot, vilket kan vara ett första steg för bolagets briljanta lösning att nå marknaden. Först ut är PlasticFri, ett bolag som tillverkar växtbaserad ersättare för dagens plast.

Max Mohammadi, the co-founder of PlasticFri, pitched on Ignite Sweden Day.

PlasticFri använder en banbrytande teknologi för att tillverka växtbaserade ersättare för dagens plast som är beroende av fossila bränslen.

Ignite Global Goals var PlasticFris andra matchmaking event. 

– Det känns väldigt kul att vara här, att få en chans att diskutera vidare möjligheter. Vi vill dock ha mer än “bara” ett kort samtal. Vi brinner för att skapa en positiv miljöpåverkan och göra skillnad på riktigt för mänskligheten och planeten. Vi ser fram emot att träffa nya kunder och samarbetspartners för att skala upp PlasticFris impact, säger medgrundaren Max Mohammadi.

Ignite Public har möjliggjort framtida potentiella affärer genom att öppna dörren som tidigare varit stängd. 

– Jag har försökt få kontakt med offentlig sektor så många gånger, och jag har aldrig lyckats få ett möte. Men nu äntligen tack vare Ignite Public! Jag har hört att Ignite Public är duktiga på att följa upp och hjälpa till i processen så det går snabbt. Det känns skönt.

De produkter PlasticFri har tagit fram kan minska miljöpåverkan och koldioxidutsläppet med upp till 86%. Utöver det vidrör PlasticFri 6 av de 17 globala mål som finns i Agenda 2030 där alla privatpersoner, företag och organisationer behöver bidra.

PlasticFri har stark ambition att finnas i varje hushåll och organisation i framtiden. 

– Om 5 år vill vi att PlasticFri är den nya standarden, både för slutkonsument och större aktörer i både privat och offentlig sektor. PlasticFri handlar inte om en produkt, snarare ett rörelse som möjliggör det för alla att välja ett grönare val, avslutar Max.

Läs mer om PlasticFri på http://plasticfri.com

Share this article

Get inspired by the Ignite Sweden Stories and articles

Login for Ignite Sweden members

Sign in to our digital platform Ignite Magic to join our program, check out our upcoming matchdays, update your company profile, and access useful resources created exclusively for members such as legal templates and other material to help you prepare for your meetings.

Not a member yet?

Click on the boxes below to learn more about our memberships and get started.