Ignite Public Startup-hjältar: Sally R

Vi fortsätter att presentera de banbrytande bolagen i Ignite Public som valts ut för att matchas mot kommuner och annan offentlig sektor för eventuell framtida pilot. Lär känna Sally R, en startup som optimerar lufthantering för att människor ska andas bra luft.

Petter Kvist, Ulrica Martinsdotter and Erik Vallgårda from Sally R

Sally R har deltagit på matchmaking tidigare men Ignite Global Goals passade extra bra då de satsar på globala målen med sina lösningar.

– Vi hoppas vi hittar intressanta framtida kunder och partners för att tillsammans utveckla hållbara lösningar för lufthantering. Önskningen är att hitta ett pilotprojekt för renare luft. Vi har en reningsteknik med kolfilter som är supereffektiv. En luftreningsteknik som är hållbar och ger lägre energiförbrukning och underhållskostnader. Och bättre inomhusluft, säger affärsutvecklaren Erik Vallgårda.

Tidigare projekt har gett mersmak för att jobba mot offentlig sektor

– Vi har jobbat mot offentlig sektor i projektform, som inte omfattas av offentlig upphandling. Två kommunala fastighetsbolag jobbar vi med och det har varit en väldigt positiv erfarenhet. De är väldigt framåt och enkla att ha att göra med. Vi har flera produkter inom luftrening och optimering. Nu är vi redo att testa nästa produkt. Alla vi mött och har att göra med inom offentlig sektor är oerhört innovationsvänliga, som vill att det ska gagna kommunerna. De har ett hållbarhetstänk som prioriteras, fortsätter han. 

Koldioxid-negativa hus är framtiden

– Om 5 år är vi tonsättaren för hur man jobbar smart med luftrening och ventilation. Inomhusluft och i framtiden även utomhusluft, tanken är att det ska bli koldioxid-negativa hus i framtiden med hjälp av vår teknik. Då ger vi fastigheter bra inomhusluft oberoende av utomhusluftens kvalitet, så alla kan andas bra luft. Om 5 år är vi globala också! Det finns många länder och städer där vi kan göra ännu mer skillnad, avslutar Erik. 

Läs mer om Sally R: https://sally-r.com

Share this article

Get inspired by the Ignite Sweden Stories and articles

Login for Ignite Sweden members

Sign in to our digital platform Ignite Magic to join our program, check out our upcoming matchdays, update your company profile, and access useful resources created exclusively for members such as legal templates and other material to help you prepare for your meetings.

Not a member yet?

Click on the boxes below to learn more about our memberships and get started.